28 d’oct. 2010

Arbúcies - Joanet (circular)

La idea d'anar d'Arbúcies a Joanet, ja feia temps que es parlava però faltava posar-hi una data. En principi, el dia escollit va ser el dimarts 12 d'octubre ja que tothom feia festa. Però el mal temps va fer que s'hagués d'ajornar aquesta sortida i es va passar al dissabte següent.

La ruta escollida és una circular, amb inici i final a Arbúcies, passant per Joanet. La idea és fer l'anada enllaçant diferents pistes forestals de la part oriental del municipi d'Arbúcies per anar pujant en direcció nord fins a Joanet. I la tornada fer-la més directa pel GR 83 que, en poc menys de 4 km, et porta una altra vegada al punt d'inici.

La zona per on es fa la primera part de l'excursió és una zona boscosa amb una gran quantitat de pistes forestals, formant una xarxa de camins molt interessant per la gent que li agrada la BTT ja que tenen desnivells moderats. A més, des d'aquesta banda del poble es pot enllaçar amb altres pobles de la comarca com Sant Feliu de Buixalleu, Massanes o Santa Coloma de Farners, entre d'altres.

Fitxa tècnica 
Punt de sortida: Arbúcies (290 m)
Punt d'arribada: Arbúcies (290 m)
Punt intermig de la ruta: Joanet (530 m)
Distància: 14 km
Durada: 3:30 hores 
Dificultat: Molt fàcil. Es tracta d'una excursió molt senzilla on la dificultat recau més en enllaçar els camins correctament més que en la duresa de la ruta.

Ruta
Arbúcies (290 m). Enclavat enmig de la Vall d'Arbúcies, aquest municipi de la comarca de la Selva es troba entre el Massís del Montseny i les Guilleries. És, doncs, l'entrada al Parc Natural del Montseny i té en l'aigua una de les importants fonts de riquesa. 

El punt d'inici de la ruta és a les escoles del poble ja que hi ha un gran aparcament i permet enllaçar amb el camí ràpidament. Des del pàrquing anem en direcció E-NE. A la primera rotonda, agafem un camí que surt paral·lel al carrer i que gira a SE després d'uns 50 metres. Passa per davant d'unes cases i continua paral·lel a la carretera. Es creua la carretera i es continua en direcció E fins al límit de les naus industrials. En aquest punt  agafem la pista ampla que marxa seguint la mateixa direcció. Deixant camps de conreu a l'esquerra arribem a la casa de Can Casanovas, que deixem a la dreta. 
Poc després de la casa es troba una nova bifurcació. Prenem la pista que marxa cap a l'esquerra, en direcció N-NE. Avançant per aquest camí, s'arriba a una zona de prats oberta on ja es pot veure la casa de Can Riera, dominant aquests camps. 

Can Riera (305 m). Gran masia restaurada que s'utilitza com a casa rural.

Can Riera


Arribant a la masia, i per deixar enrera els gossos que venen a esperar-nos, decidim vorejar pel camí que marxa cap a l'esquerra de la casa i la voregem fins a la seva part del darrera. En aquest moment s'ha de continuar en direcció E per l'ampla pista fins a una nova pista que marxa per l'esquerra, en direcció NW. (Cal dir que en aquest tram optem per un camí molt brut i acabem creuant pel mig del bosc, fent el senglar, fins a trobar la pista més ampla).

Les Agudes es deixen veure tímidament

Una vegada es recupera el camí bo s'avança amb facilitat fent canvis de direcció constants però en cap moment es deixa aquest camí fins arribar als prats de Can Ferrús.

Can Ferrús (465 m). Casa situada a la dreta del camí, dominant els camps.


Arribant a Can Ferrús


Es deixa la casa a la dreta i es continua en direcció N, per girar poc després cap a W sense abandonar el camí. De nou, ens tornem dirigir en direcció N però aviat es troba una corba molt tancada. En aquest punt agafem el camí de l'esquerra (N). Anem guanyant alçada molt suaument fins arribar a una nova pista amb el primer indicador que marca cap a Joanet a l'esquerra (W). Avançat entre alzines ens acostem a Joanet, on entrem per la seva banda est.

Arribant a Joanet

Joanet (530 m). Petit nucli pertanyent al municipi d'Arbúcies. S'hi poden trobar un mínim de serveis, entre ells un restaurant i una casa de colònies. Bonic campanar restaurat recentment.


El campanar s'ha restaurat recentment

Foto de grup


Sortim de Joanet seguint les marques del GR 83 (que ja no deixarem fins a Arbúcies) en direcció S vorejant les hortes que ens acompanyen fins a la sortida del poble.

Deixem enrera les últimes cases

Ara, el camí es converteix en petits corriols que van fent drecera a la pista més ampla que anem creuant i seguint en petits trams i que ens porta fins a la riera.La travessem per un pont en bon estat i enfilem l'últim tram de pujada que ens falta. Al capdamunt, ja es comencen a trobar les primeres cases, fet que ens indica que ens acostem al punt final de l'excursió.
Creuem la carretera per un pas subterrani (potser caldria dir: una canalització per l'aigua) i arribem al polígon industrial que ens portarà, ara sí, al centre del poble.

Arbúcies (290 m). Punt d'inici i final d'aquesta ruta matinal.


2 comentaris:

 1. Muy guapas todas, pero la última de las fotos una pasada.
  A seguir disfrutando.
  Un saludo.

  ResponElimina
 2. Me alegro que te gusten las fotos. Ahora mismo estábamos diciendo que esta foto tenía algo. No sé...

  Un saludo!!

  ResponElimina