11 de maig 2011

Calamocha Orientajamón

Després del CEO, no s'acaben les expedicions a les Espanyes, al contrari. Terol existeix, i ens espera!!!
No podia faltar a aquesta cursa, és la que cau més a prop de casa de les curses de Lliga d'aquest any i s'ha d'aprofitar.

Expedició en autocaravana
La novetat d'aquest viatge és que hi vam anar en autocaravana. No havia conduït mai un "trasto" d'aquests i reconec que és una experiència. Per la gent que no hem portat cap camió, quan puges allà dalt i veus l'amplada i l'alçada que té, fa una mica de respecte. Però quan portes pocs quilòmetres ja t'acostumes a les mides.


A primera hora de la tarda ens posem en marxa els de la primera caravana i a mitja tarda ho fan els de la segona. I després de fer una parada tècnica a l'àrea de servei de Fraga per buidar la bufeta (fet que s'està convertint en una tradició, no el de buidar la bufeta sinó el de parar a Fraga) arribem a Calamocha. Aquest viatge se m'ha fet curt. No sé si és per la novetat de la caravana o perquè Calamocha és aprop. En total 5 hores de viatge.

Cursa intermitja
El dissabte anem a córrer a Monreal del Campo i la cursa no és ni de llarga distància, ni de mitja. Els de l'organització en diuen intermitja. Com es menja? Ja ho veurem. De moment, em preparo per sortir a primera hora, perquè surto a les 9:34 i si fos per mi, ja em podrien donar sempre la sortida aviat.


De seguida veig que serà una cursa molt ràpida i començo a entendre lo de cursa intermitja. És una cursa de distància llargueta però molt i molt ràpida, per tant els temps seran més de mitja que de llarga. Així que no es poden cometre errades. En general faig una cursa bastant bona amb 3 fites on perdo temps. La 2, que faig una volta totalment innecessària perdent 2 minuts. La 6, que se'm resisteix. I tot i ser-hi al costat no l'acabo de veure i m'he de resituar 3 vegades. Aquí perdo 3 minuts. I la 13, que tampoc escullo la millor ruta i perdo un altre minut. En total són 6 minuts que se m'escapen tontament. De la resta de la cursa n'estic prou satisfet.

Al final, acabo en 14ena posició amb un temps de 44:50. 

Repassant les errades al mapa

Cursa llarga
I el diumenge la cursa és a Luco de Jiloca. El terreny, a simple vista ja es veu molt diferent del dissabte. Hem canviat els blancs per les zones obertes. Torno a sortir aviat, a les 9:32, cosa que em torna a agradar.


Quan començo la cursa i veig la tirada fins a la primera fita ja veig que tècnicament és més complicada i si se li suma la distància i el desnivell, farà que sigui una cursa molt completa. Extremant les precaucions, faig les 2 primeres fites sense cometre errades. A la 3 hi ha una elecció de ruta interessant: opto anar pel dret, seguint pel vessant, sense contemplar el camí que hi ha una mica més enllà. "Clavo" la fita però no he escollit la ruta més ràpida, perdent 1 minut.

A la fita 5, veig que vaig molt bé, ja que he atrapat un corredor que sortia 4 minuts davant meu. Però a la 6 cometo una ERRADA. Sí, sí, una errada en majúscules i perdo 15 minuts. Desmotivat pel temps perdut, intento continuar la cursa igual que anava fins a la fita 5. Però és impossible. Faig tot el que puc i no perdo més temps. És més, les vaig "clavant" totes, però acabo la cursa amb aquest regust amarg. El resultat és 17è amb 1:33:51.

Última fita....

...i sprint!

1 comentari: