22 de maig 2011

Puigmal (què dir que no s'hagi dit...)

Per anar entrant en matèria, i aprofitant els bons dies del mes de maig, un cim prou assequible per tots els nivells és el Puigmal. L'ascensió des de Fontalba és un clàssic entre els clàssics de la muntanya gironina. Només cal arribar a l'aparcament del final de la pista de Fontalba per veure que és una ruta molt i molt comuna. 
Potser serà perquè el Puigmal és un cim que sona a molta gent, potser perquè és un dels pocs cims de la província de Girona que supera els 2900 metres, potser perquè és un entorn molt bonic, potser perquè és una ascensió relativament senzilla,... O potser són tots els "potsers" junts, no ho sé. La qüestió és que pugis el dia que pugis entre maig i setembre, hi ha una veritable processó de gent.

En aquesta entrada no descriure l'ascensió ja que es pot trobar a Puigmal (2910 m) des de Fontalba . Només pretenc ensenyar alguna de les fotos fetes durant aquesta ascensió.

A les 9:30 comencem a caminar: botes lligades, crema solar posada i bastons a punt...


El Puigmal ens espera amb alguna taca de neu i un dia radiant.Tot i que ja apereixen algunes nuvolades cap a l'est.


Ens posem en marxa, seguint el camí.


I els cotxes van quedant avall.


Mirant cap a l'est, l'Olla de Núria comença a treure el nas.


Arribant al Cim de la Dou, amb el Puigmal de teló de fons.


Cada vegada estem més aprop, només hem de resseguir la carena...


...fer una pujada suau...


...baixar...


...tornar a pujar...


...i ja tenim el cim a tocar!!


Sota els nostres peus tenim la Cometa de Fontalba


I cim!!!!

(Què carai estic mirant??? )


Com que el dia es va girant i no tenim ganes de mullar-nos decidim tornar cap al cotxe. Però abans d'acabar, diem adeu al Puigmal......i a aquests amics que trobem vigilant els cotxes.
1 comentari:

  1. Si senyor!!
    Una gran caminada!!! Llàstima que va venir el mal temps i no varem poder arribar fins a Núria, però ja ho farem un altre dia. Com deiem ahir el Puigmal segur que no es mou, tenim molts dies per poder-ho fer.

    Un gran Bolg! Salut!

    ResponElimina