9 de juny 2011

Orientant sota la pluja

Si hi ha alguna cosa que em toqui la moral és que el temps t'espatlli una activitat que tens prevista. I si aquesta activitat li estàs donant voltes des de fa temps i hi has perdut hores fent tràmits i movent fils, doncs encara em toca més allò que no sona. Però què hi farem, al mal temps bona cara (o bona remullada!!).

El dissabte passat vam fer un entrenament d'orientació al mapa que té el BO a Rasos i Peguera (gràcies per deixar-nos-hi correr) i estava guiat per en Benet Totusaus. La zona és fantàstica per poder practicar l'orientació i els exercicis que ens havia preparat en Benet eren d'un nivell bastant alt per practicar algunes tècniques que moltes vegades no utilitzem com caldria.

Exercici 1. Corves de nivell.
Per començar anem a les pistes d'esquí de Rasos de Peguera per fer un circuit on la consigna és "mantenir el nivell". Així que en el mapa teníem les indicacions: amb línia discontínua tots els trams que havíem de fer a nivell.


Deixant a part que vam passar pel costat de la cinta que marcava el control nº13 (i que no vam veure) i que tampoc vam trobar la 14, vam comprovar que ens queda molt per millorar en aquesta tècnica. Perquè, com es pot veure en el traçat no vam seguir mai el nivell correcte.

Exercici 2. Elecció de ruta.

Després d'acabar el primer exercici i molls com ànecs, toca un segon exercici. En aquest cas, i amb l'objectiu d'unir la zona de Rasos amb la zona de Peguera, tenim una elecció de ruta interessant. No hi ha consignes, que cadascú  passi per on li doni la gana però has de trobar una cinta a l'altra banda de mapa. I per donar més emoció a la cosa, només començar es posa a ploure amb mala llet i alguna pedra també s'escapa...

Aconseguim fer la tirada llarga bastant bé, trobant referències clares i inconfusibles, com la torrentera que ens serveix de línia d'aturada i ens porta fins als prats on hi ha el primer control. Però arribats aquí, no aconseguim trobar la primera cinta, ens desviem massa a l'oest. Una vegada trobada, anem cap a la segona i la tercera. 

Al final, no sé si és per relaxació o què però ens desviem moltíssim en una tirada curta!!! Exercici 3. Punts d'atac i elements lineals.
La idea inicial era fer una parada per dinar i continuar a la tarda amb 2 exercicis més. Però com que el temps no sembla que hagi de millorar i fa fred, parar per menjar vodria dir refredar-nos i pescar un bon refredat. Així que sense gaire pausa, comencem el tercer exercici. Aquest és un circuit de 16 controls, alguns d'ells molt tècnics, on del que es tracta és de seguir els elements lineals que t'acosten al control i escollir un bon punt d'atac.


La zona escollida és una zona amb microrelleu, plena de torrents i tàlvecs fangosos que feia que correr per allà el cim fos fantàstic. A més, sense perill de cap tipus perquè en el cas d'una caiguda per aquesta zona només quedaves arrebossat de fang com una croqueta.

Com es pot veure en el traçat, vam aconseguir fer-lo tot però en algun control vam tardar més del compte. Bé, n'hem d'aprendre...

Exercici 4. Referències visuals 
I per acabar, i seguit del tercer exercici, fem l'últim de tots. Aquest consisteix en seguir referències visuals clares i evidents. Els controls d'aquesta última part no són de nivell tant alt com l'anterior. Però per complicar-ho un mica, la pluja, pedra i sobretot els llamps que cauen a pocs quilòmetres d'on som nosaltres li donen un puntet d'emoció a la cosa.


Al final, torno cap a casa content de l'entrenament fet i de les tècniques practicades. Això sí, per la propera vegada mirarem de demanar un "BONOSOL", algú sap on es poden comprar???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada