2 de febr. 2012

De Góriz a Pineta, una baixada infernal

Ve d'aquí

Passem una nit tranquil·la vivaquejant fora el refugi de Góriz. No ha fet gaire fred per l'altura on érem però a primera hora del matí, amb la primera llum del dia, ja ho tenim recollit. Encara no són les 7 i ja estem a punt per començar una nova etapa. Avui serà curta, amb poc desnivell positiu però molt desnivell negatiu.

Des del refugi de Góriz seguim el camí marcat que marxa en direcció SE, passant pel costat de l'estació meteorològica. Com que el dia abans vam tenir hores suficients per voltar per la zona, ja vam identificar el camí i més preveient que sortiríem mig a les fosques. El primer tram és en suau pujada, fins a trobar el Collado de Góriz o de Arrablo. Des d'aquest punt, podem veure com s'enlairen els núvols, enganxats a les parets de les muntanyes.


Des del Collado de Góriz, el GR 11 ofereix dues possibilitats. Una perdre alçada fins al fons de la Vall d'Añisclo, passant pel refugi lliure de Fuenblanca per tornar a pujar fins al Collado de Añisclo. La segona opció voreja la Punta de las Olas per un camí tècnicament una mica més complicat amb passos aeris i equipat amb cadenes en algun punt. Com que no volem complicacions ni sorpreses, i menys amb la càrrega de la motxilla, optem per baixar fins al refugi de Fuenblanca.

Aquí apareixo jo, a punt de començar la primera baixada del dia.


La baixada és constant seguint el Barranco de Arrablo fins al refugi lliure de Fuenblanca. Aquest petit orri pot servir per pernoctar-hi en cas de necessitat.


Deixem el refugi i seguim durant uns metres més fins al riu Bellos, on aprofitem per fer la primera parada una mica llarga del dia.


A partir d'aquí ens queda una pujada dura, uns 600 metres de desnivell. Haurem de remuntar el riu Bellos superant múltiples terrasses i creuar en diverses ocasions el riu. 


Finalment s'ha de pujar el fort tram de pujada que ens queda fins al Collado de Añisclo. Els últims metres es fan durs però però la vista del Cañón de Añisclo carrega les piles.


Des del Collado de Añisclo, la vista cap al circ de Pineta és espectacular.


Fins al final de l'etapa ens queda una baixada. Seran 1200 metres de desnivell negatiu per una baixada infernal de gairebé 3 hores. Al principi es segueix un corriol estret que va baixant en fortes ziga-zagues per terreny pedregós i força descompost. A mida que anem baixant, cada vegada hi ha més vegetació fins a la part de baix, on entrem en una zona boscosa.


Després de 3 hores de baixada arribem al refugi de Pineta.


Preguntem si hi ha lloc per dormir al refugi però ens comuniquen que està ple. Per tant, aprofitem per dinar i esperem en Joan Pep que va baixant al seu ritme. Mentre esperem, decidim on podem dormir i ens informen que seguint el GR 11, trobarem un refugi obert a uns 45 minuts.

Ben entrada la tarda seguim per la carretera fins al parador de Pineta i agafem el camí que surt per la seva dreta. La pujada no és molt dura i aviat arribem al refugi de la Larri, on compartirem espai amb una colla de francesos.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada