10 de jul. 2012

De Llauset a Espitau de Vielha. Entrem a Catalunya i descans.

Ve d'aquí

Portem dos dies d'etapes dures físicament i en els propers dies en tindrem més. Així que avui toca una jornada de descans actiu. L'etapa que ens hem proposat és curta i majoritàriament en  descens. Es tracta de tornar a l'Ibon de Llauset i pujar al Coll d'Anglós. A partir uns 1000 metres de desnivell negatiu ens portaran al Pont de Salenques, límit entre Aragó i Catalunya. Finalment seguirem uns 3 km en direcció nord fins al Refugi de l'Hospital de Viella (Espitau de Vielha). 

Ens despertem d'hora, com els últims dies. Encara que l'etapa sigui curta, preferim aprofitar la fresca del matí i acabar aviat. Des del refugi de Llauset, desfem el camí que vam fer el dia anterior fins al l'Ibon de Llauset.*

*Cal dir que es pot estalviar aquest tram penós per carretera si a la baixada des del Collado de Ballibierna es baixa directe cap als Ibons d'Angliós, on hi ha un refugi lliure. En el nostre cas no ho vam fer així perquè els nostres companys que ens segueixen amb la furgoneta no tindrien accés als Ibons d'Angliós.

Fet aquest apunt, enfilem l'ascens fins al Coll d'Angliós. Són uns 200 metres de desnivell des de l'Ibon de Llauset que es fan molt bé. Des del coll tenim una bonica imatge dels ibons d'Angliós amb les primeres llums del matí.


Des del Collado d'Angliós baixem als ibons que porten el mateix nom. 


Allà hi ha el refugi lliure que comentava anteriorment.

Foto de creuantmuntanyes.blogspot.com

Des dels Ibons d'Angliós, toca baixar fins al Pont de Salenques. El descens és directe i poc a poc va canviant la vegetació, ja que passem des del 2200 metres als 1460 metres del Pont de Salenques. 


En aquest moment deixem enrere Aragó i entrem a Catalunya. Ens queden uns 3 km pel final d'etapa que transcorren paral·lels a la carretera que va del Pont de Suert a Vielha. Just al punt on arribem a la carretera, hi trobem l'Embassament de Senet.


I finalment arribem al Refugi de l'Espitau de Vielha. Encara no és l'hora de dinar, per tant tenim tota la tarda per fer el turista per Vielha. Aprofitant que els nostres companys són allà i que també s'hi afegeix la Nuri, visitarem la capital de la Vall d'Aran.
I Era Bassa d'Oles.


Punt final d'aquesta jornada de descans actiu. Les properes jornades tornaran a ser de muntanya pura i dura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada