21 de maig 2013

Talló, 1278 metres. No confondre amb el Taillon...

Introducció
Excursió curta i remullada per l'Alta Garrotxa. No és noticia trobar dies plujosos aquest any. De fet, hem tingut molta sort doncs crec que no ens mullàvem des de feia mesos. Però si es continua jugant a la loteria, al final toca!

La idea inicial era seguir una ruta d'en Llorenç (Bouvier) que enllaçava els cims del Talló i el Puig Ou des de la carretera d'Oix a Beget, a les proximitats de Coll Sagordi. Però la realitat va ser una altra. Poc abans d'arribar al cim del Talló va començar a caure un ruixat important acompanyat de calamarsa. Així que el millor és deixar el Puig Ou per una altra ocasió. Així, segur que podem gaudir de la Garrotxa com es mereix.

Fitxa tècnica
Punt de sortida: Carretera d'Oix a Beget, entre el Coll de Bucs i el Castellot (729 metres)
Punt d’arribada: Carretera d'Oix a Beget, entre el Coll de Bucs i el Castellot (729 metres)
Horari: 3 hores 
Cim: Talló, 1278 metres
Distància: 10,1 km
Desnivell acumulat: +649 metres
Material: No es necessita material específic.
Dificultat: Fàcil. No presenta cap tipus de dificultat tècnica ni física. Apte per qualsevol pesona acostumada a caminar per mitja muntanya.


Perfil de la ruta


Veure com arribar al punt d'inici a través de Google Maps.

Ruta 
El punt d'inici de la ruta és a la carretera que va d'Oix a Beget, aproximadament a uns 10 km d'Oix. A la dreta hi ha un espai no gaire gran per aparcar el cotxe i a l'esquerra surt una pista amb fletxes blaves.


La vegetació està exuberant. De fet no és gens estrany, doncs portem un any de molta pluja. El terra sembla que ja no pot absorbir més aigua, està tot embassat i enfangat.


Bifurcació de camins a les proximitats de Coll Sagordi, on girem a l'esquerra.


El dia està molt tapat, però encara podem observar el relleu curiós i esquerp de l'Alta Garrotxa.


Seguint marques grogues, girem a la dreta, deixant la pista principal.


Prenem un camí més estret que s'endinsa al bosc.


Per un bonic alzinar, seguim un corriol ben definit.Les marques són abundants i de tots colors, com es pot veure a la roca. La pujada és intensa però es fa sense problemes.


El Montamajor és un exemple clar del que és la Garrotxa, cims escarpats i de vegetació densa.


Mica en mica, el terreny es va suavitzant i continua per terrasses amb clarianes on predomina la ginesta per donar coloració al terreny.


Per un moment sembla que els camins es volen separar. Les marques taronges i verdes giren a l'esquerra, mentre que les grogues continuen recte. Després d'un moment de dubte seguim recte. Més endavant es tornen a ajuntar.Retrobem la pista i girem a la dreta pujant suaument.


Nova bifurcació de camins, girem a l'esquerra. De tornada tornarem a aquest punt, fruit d'un error.


L'alzinar de les cotes més baixes ha anat donant pas a la fageda a partir dels 1100 metres.


El bosc es va alternant amb prats. Al terra hi ha restes d'alguna calamarsada recent.


Bonic exemplar de faig.


Arribem a la carena i comença a ploure. Al principi és una pluja feble, que es Convertirà en un fort ruixat acompanyat de calamarsa.


Talló, 1278 metres. Ens fem la foto de cim per separat. En primer lloc en Xavi.


I després un servidor.


Com que les condicions meteorològiques no acompanyen i les vistes tampoc, decidim tirar avall i deixar el Puig Ou per una altra ocasió.


No hi ha imatges de la tornada. Simplement seguim les marques taronges i verdes fins a la pista, a tocar de la casa dels Resclusanys. Cal dir que de tornada, encegats per la pluja, ens distreiem i ens passem de llarg un corriol que ens hauria estalviat un bon tros de camí, però què hi farem...

Per acabar, simplement dir que és una zona molt maca i segur que tornarem per poder-la gaudir com es mereix.


2 comentaris:

 1. Per aquests viaranys celebrare el dia 2 de Novembre de 2013, la meva excursió nº 1000 principalment per La Garrotxa, però també per Espanya (no tot es dolent) i per Italia i França, els que tenim la sort d´agradar-nos la muntanya, gaudim de valent amb el nostre paisatge, dificilment arribare a les 2000 , pero bé ... ja em conformo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, doncs moltes felicitats per aquestes 1000 excursions. Es diuen aviat, però són molts quilòmetres recorreguts.
   Salut!

   Elimina