16 de jul. 2020

Turó de Bell-lloc, 1670 metres. Dominant la plana ceretana.

Introducció
Visitem la Cerdanya i volem fer una excursió adequada per la petita de casa. Ens sembla que el Turó de Bell-lloc és una opció molt agradable i a l'abast de tothom. La ruta que us ensenyem ara és complementària a la que us vam mostrar fa uns anys (aquí).

Per arribar-hi, haurem d'anar fins al petit poble de Dorres, conegut pels seus banys termals. Des del poble, ja es pot veure l'ermita de Santa Maria de Bell-lloc dominant el poble, situada al cim del Turó de Bell-lloc.

L'excursió que us proposem és una circular que puja seguint el Tour del Carlit fins al Coll Juell i baixa pel Chemin du Belloc, marcat amb marques grogues. El cim, inclòs a la llista dels 100 Cims de la FEEC, té unes vistes excel·lents de la plana ceretana. Un mirador de primera. 

Fitxa tècnica
Punt de sortida: Dorres (1470 metres)
Punt d’arribada: Dorres (1470 metres)
Horari: 2 hores 30 minuts
Cim: Turó de Bell-lloc, 1670 metres
Distància: 4,25 km
Desnivell acumulat: +200 metres
Material: No es necessita material específic. 
Dificultat: Fàcil. És una passejada molt agradable que es pot fer des del mateix poble de Dorres.
Track: Aquí


Perfil de la ruta


Accés
Veure com arribar al punt d'inici a través de Google Maps.

Ruta 
L'excursió surt de Dorres, un poblet situat a l'Alta Cerdanya. Els seus principals atractius turístics són els banys termals, l'ermita de Santa Maria de Bell-lloc i l'església de Sant Joan Baptista. Començarem al final de poble, al límit dels carrers asfaltats, hi ha un petit aparcament davant la Chapelle la Mageta.

Comencem la passejada seguint les franges grogues i vermelles del Tour del Carlit. El camí és molt còmode, passant per zones més ombrívoles...

...i d'altres més asolellades. Però sempre amb un desnivell molt suau per gaudir del paisatge...

... i de la flora exuberant d'aquestes contrades.

I també contemplem les moltes papallones que surten al nostre pas.

Poc a poc ens acostem al Coll de Juell.

Des del coll, prenem la pista que es desvia a l'esquerra, indicada amb una aspa. Però ens sembla la millor opció per apropar-nos a l'ermita perquè va a nivell i és ombrívola. Si es vol es pot carenar per un corriol que surt uns metres més endavant. Avançant per la pista, parem per contemplar les vistes del sector Puigmal.

I aviat trobem el corriol que enfila els últims metres fins a l'ermita.

Turó de Bell-lloc, 1670 metres.


La tornada la farem pel Chemin du Bell-lloc, que trobareu detallat aquí.

Ja ho veieu, si voleu gaudir d'una matinal tranquil·la a la muntanya, sense aglomeracions, i amb una bona panoràmica, teniu una molt bona opció.

Cap comentari:

Publica un comentari